oproep van project 'oorlog in mijn buurt'

het project zoekt 5 ouderen die geïnterviewd willen worden

Ook in Amsterdam Oost doen scholen mee aan het project "oorlog in mijn buurt" waarbij kinderen van nu in contact gebracht zullen worden met mensen die willen vertellen hoe het was om kind te zijn tijdens de oorlog.

Transvaalstraat 05 .<br />Foto: Beeldbank Amsterdam

Transvaalstraat 05 .
Foto: Beeldbank Amsterdam

Alle rechten voorbehouden

Kinderen van groep 8 van basisschool De Kraal gaan in groepjes van 3 ( altijd begeleid door een volwassene) iemand interviewen die tijdens WO2 in de Transvaalbuurt (en/of omgeving) werkte of woonde. Iemand die toen dus kind was. Het is niet erg als deze persoon nu elders woont (natuurlijk niet te ver buiten Amsterdam vanwege de tijd die dat in beslag zou nemen). Als de ouderen het goed vinden, komt het groepje kinderen naar de oudere toe en zullen ze daar een interview afnemen. Dit zal ongeveer 1 uur in beslag nemen.

De interviews zullen gaan over hoe het was om als kind tijdens de oorlog in de Transvaalbuurt te wonen. Wat hebben ze meegemaakt? Hoe zag de buurt er toen uit? Gebeurde er ook leuke dingen?

De interviews zullen worden afgenomen tussen 1 en 10 juni 2016.
De verhalen worden opgeschreven en voorgedragen tijdens de eindpresentatie op 22 juni. Meer informatie hierover volgt nog.

Mensen die hier voor voelen kunnen contact opnemen met Ganna Verhoeven, telefoon 06-44700090

Oktober 2016 - twee nieuwe projecten
In de Indische Buurt starten we in oktober met twee Oorlog in mijn Buurt projecten op de As-Siddieqschool. Ook voor deze twee klassen met meerdere groepjes zijn we op zoek naar ouderen die als kind in de oorlog woonden in de Indische Buurt.

Alle rechten voorbehouden

111 keer bekeken

Geen reacties

Voeg je reactie toe