De verkeersregelaars

Polderweggebied / Oostpoort

Plotseling werd me de doorgang belemmerd door een verkeersregelaar die een soort traphekje dwars over het fietspad uittrok.

 Verkeersregelaars met het uitgetrokken hekje bij de HEMA Linnaeusstraat.

Verkeersregelaars met het uitgetrokken hekje bij de HEMA Linnaeusstraat. Door: Jo Haen - van Langen

Alle rechten voorbehouden

Ineens viel het me op: mannen en vrouwen in gele pakken met daarover oranje hesjes met daarop “verkeersregelaar" die bij wegopbrekingen of in de buurt van bouwterreinen het verkeer tegenhouden als er een vrachtauto, al of niet volgeladen, langs moet. Vooral fietsers moeten het ontgelden. Die mogen niet, zoals we in Amsterdam gewend zijn, op eigen houtje hun weg zoeken, soms dwars door de opgebroken straat heen. Nee, de verkeersregelaar wijst aan waar je mag rijden. En als nieuw fenomeen maken ze nu ook gebruik van hekjes om het verkeer te regelen.
Nietsvermoedend reed ik laatst op de fiets over het fietspad in de Linnaeusstraat bij de Polderweg. Plotseling werd me de doorgang belemmerd door een verkeersregelaar die een soort traphekje dwars over het fietspad uittrok zodat ik en andere fietsers gedwongen waren om te stoppen. We moesten voor het hekje blijven wachten tot de kust weer veilig was! Ik moest er inwendig om lachen, maar voelde me ook betutteld. Net of ik niet zelf kon zien dat er een vrachtwagen aankwam. En dan staan er wel 3 of 4 van die regelaars bij elkaar. Veel te veel, naar mijn mening. Ze staan zich verder duidelijk te vervelen en met elkaar te kletsen. Tot nu toe heb ik ze alleen in stadsdeel Oost/Watergraafsmeer gezien, maar ze zullen ongetwijfeld ook in andere stadsdelen actief zijn.

Alle rechten voorbehouden

2851 keer bekeken

Bekijk meer afbeeldingen

 Verkeersregelaars wachtend met hun hekje op de hoek Linnaeusstraat/Polderweg.

Verkeersregelaars wachtend met hun hekje op de hoek Linnaeusstraat/Polderweg. Door: Jo Haen - van Langen

Alle rechten voorbehouden

6 reacties

Voeg je reactie toe
Corrie Groen

Verkeersregelaars

Vorig jaar kwam mijn man thuis met een verhaal van een verkeersregelaar die op de hoek bij de Oranje Vrijstaatkade aangegeven had dat er gestopt moest worden. Een oudere man, waarvan je mag verwachten dat hij zijn verstand gebruikt, meende ook zelf zijn weg wel te kunnen vinden en liep of fietste gewoon door. En helaas, maar hij vroeg erom, hij werd dood gereden.
Begrijp je nu het hekje Jo? Om al die betweterige zelf beslissende Amsterdammers tegen zichzelf en de zielerust van de verkeersregelaars te beschermen.
Het zal je als verkeersregelaar maar overkomen.

Een bezoeker

popie

Wij verkeersregelaars bestaan nu al een paar jaar. Sinds dat in 1990 de regels zijn aangepast en de vraag ernaar steeds meer word, zijn er verschillende bedrijven die volledig opgeleide verkeersregelaars bieden. Wij mogen overal in nederland staan voor een opdrachtgever. Op steeds meer plaatsen wordt het door de overheid zelfs verplicht gesteld.

Een bezoeker

ruud dejager

ik ben chaufeur op een betonmixer en moet 7 maal per dag linksaf de polderweg op en ik ben deze mensen zeer dankbaar dat ze mij helpen om de immer denkende fietsers ik heb voorrang ik ben heilig niet onder mijn auto te krijgen alle hulde mannen!!!!!!!!

Een bezoeker

Verkeersregelaar

Graag wil ik reageren op dit verhaal. Ik ben zelf verkeersregelaar. Wij regelen het verkeer zodat u veilig u weg door de stad kunt vinden. Soms is het een hondenbaan, als je mensen in een auto of de fiets een stopteken geeft, weten ze vaak geen eens waarom we dat doen. Sommige rijden gewoon door omdat ze het fenomeen verkeersregelaar niet kunnen. Wij verkeersregelaars zijn officieel bevoegd om stoptekens etc te geven bij evenementen, we zijn gecertificeerd door de politie en hebben een gedegen opleiding gehad hiervoor. Dus beste automobilisten, voetgangers en fietsen, als we u een stopteken geven, stop dan aub onwille van uw en onze veiligheid dan ook en rij niet, loop niet of fiets niet door. We staan vaak in weer en wind om te zorgen voor u veiligheid op de weg. Dus mocht u ons weer ergens tegenkomen, stop dan gewoon en toon eens wat meer respect, en steek u hand op als u weer mag oprijden na 't stopteken.

Christina Mercken

Henk

Jij kunt misschien wel zelf zien of er een vrachtwagen aankomt, maar kennelijk niet iedereen! Vorig jaar is nog een fietser door een bouwwagen van het polderweggebied doodgereden op precies diezelfde fietspad! Die fietser had niet alleen niet uitgekeken, die had zelfs de verkeersregelaar genegeerd! Vandaar nu die hekjes, kunnen fietsers niet meer om de verkeersregelaars heen en blijven ze in leven!

Christina Mercken

Christina

Inderdaad een nieuw fenomeen. Vroeger zag je ze nooit, maar tegenwoordig kom je ze overal in de stad tegen... sinds wanneer zouden ze bestaan?