Voetbalvereniging De Geuzen

Verteller: Kees Zijp
Auteur: Kees Zijp

Je moest wel uitkijken voor de zwarte politiekever.

 Steve Bikoplein, toen nog Pretoriusplein.

Steve Bikoplein, toen nog Pretoriusplein.

Alle rechten voorbehouden

Ik groeide op in de Laing's Nekstraat. We speelden veel voetbal op het groene gras van het Pretoriusplein (nu het Steve Bikoplein), alleen moest je wel uitkijken voor de zwarte politiekever. Kreeg een agent jouw bal te pakken, dan moest je op je vrije woensdagmiddag strafregels schrijven op het politiebureau op de Linnaeusstraat. Mijn Vriendjes waren Jouke van Asperen, Jan Nieuwenhuijs, Johnny Borst, Leendert Fisser en Albert Huijer. Voetballen, en ook honkballen deed ik ook bij de Christelijke Voetbal Vereniging De Geuzen in de Watergraafsmeer (nu Geuzen Middenmeer). Mijn vader was er leider van de B-junioren. Met het 7e elftal van de Senioren ben ik nog eens kampioen geworden. Medespelers waren Wim en Hans Versloot, Henk Licher, Gerrie Reinders, Wibrand Donker (die tot zijn 70e voetbalde) en Paul de Vries die erg goed kon keepen. Ik ben nog altijd jeugdvoorzitter en jeugdtrainer bij deze gezellige voetbalvereniging.
-------------------------------------
Voor meer verhalen over GeuzenMiddenmeer ga naar

Vier verenigingen in één.
Ome Dick neemt afscheid
Vier bomen
Kees Zijp - een man met Visie, Missie en Passie
De Geuzen bestaat niet meer, leve GeuzenMiddenmeer.
----------------------------------------

Alle rechten voorbehouden

16025 keer bekeken

47 reacties

Voeg je reactie toe
Jo Haen - van Langen

Geuzen

Beste Wim,

Kijk eens bij GeuzenMiddenmeer https://www.vriendenvanwatergraafsmeer.nl/category/voetbalverenigingen/geuzen-middenmeer/

Jo Haen

Wim Venema

Herinnering

In 1951 ‘emigreerde’ ik op twintigjarige leeftijd, van Veendam naar Amsterdam-Oost en werd al gauw en met veel plezier supporter van De Geuzen, op zaterdag natuurlijk.

Hans Booij

Pensionado

Heeft deze Gerrie Reinders op de U.L.O. Oost gezeten en woonde hij op de Ringdijk?

 

Boudewijn Gelaudie

Geregeld!

Kees Zijp:
Boudewijn zou jij met mij in contact willen treden, voor masteriaal van de honkbal afdeling voor het jubileumboek 100 JAAR GEUZENMIDDENMEER. mijn telnr .1s 06 51735964 of via mail keeszijp@gmail.com.
Bedankt.

Ha Kees,

Geregeld!

Kees Zijp

Boudewij Gelaudie

Boudewijn zou jij met mij in contact willen treden, voor masteriaal van de honkbal afdeling voor het jubileumboek 100 JAAR GEUZENMIDDENMEER. mijn telnr .1s 06 51735964 of via mail keeszijp@gmail.com.
Bedankt.

Kees Zijp

Boudewijn Gelaudi en andere oud GEUZEN honk of softballers

We zijn bezig om in 2018 een Jubileumboek te maken en nu doe ik de afdeling Honk en Softbal.
Een ieder die nog foto's en andere spullen heeft die in het boek verwerkt kunnen gaan worden neem contact met mij op Kees Zijp, Harpoenstraat 27, 2835 LD Alkmaar. of keeszujp@Gmail.com of 0651735964. Alles is welkom.

Kees Zijp

Geuzenmiddenmeer over 4 jaar 100 jaar

Over 4 jaar bestaat mijn vereniging 100 jaar en omdat hij er nog niet is ga ik met enkele andere leden eindelijk een Jubileumboek schrijven.
Uit reacties lees ik dat er nog veel fotonen ander materiaal is om dit boek van illustraties te voorzien.
Graag zou ik die ontvangen omdat te gebruiken.
U kunt mij bereiken onder telnr0651735964 of keeszijp@gmail.com.
met vriendelijk en sportieve groeten Kees

mariondeboer-schreuder

tranvaalstraat

wij woonde op het linnaeushof maar mijn zus en ik waren bevriend met de fam. v/d paverd in de transvaalstraat. boven de fietsestalling. en in de 60 er jaren woonde de fam. akkerman daar ook en de band [met jan ]natuurlijk heel wat leuke muziek gehoord.op de transvaalkade mijn vriendin:ingrid kindervater was daar ook bij.

Boudewijn

Foto's

Als jongste telg van de honkballende, destijds aan De Geuzen verbonden familie Gelaudie ben ik nog in het bezit van foto's uit de tijd dat ik er speelde. Dat was in de periode tussen omstreeks 1975 en het ter ziele gaan van de honkbalafdeling rond 1983/1984.
Halverwege de jaren '70 blies De Geuzen na een geslaagde wervingsactie op lagere scholen het jeugdhonkbal nieuw leven in. Omdat mijn oudere broers Co en Bart er deze sport al jaren fanatiek beoefenden en ik daardoor het honkbal met de paplepel ingegoten kreeg, was ik vanzelfsprekend voorbestemd ook te gaan honkballen. Ik heb er in die jaren de volledige jeugdopleiding - pupillen, aspiranten, junioren - doorlopen. Eerst onder leiding van Frans van der Hilst, later onder Ruud Klomp. Met het best wel talentvolle juniorenteam uit die tijd zijn we zelfs nog een keer kampioen geweest. Ik heb er het diploma van de KNBSB nog van in mijn bezit. Tijdens mijn juniorentijd, weet het nog goed, ontstond er onenigheid in het eerste seniorenteam, dat daardoor halverwege het seizoen plotseling de helft van haar spelers verloor. In alle haast werden de beste juniorenspelers (waaronder ik) opgetrommeld om het seizoen nog enigzins fatsoenlijk af te kunnen maken. Dat was ook direct het einde van het juniorenteam. In de daaropvolgende jaren degradeerde het eerste team, dat steeds verder werd uitgehold, zo'n beetje elk seizoen en daarmee was het verval en tenslotte het einde van de honkbaltak definitief en onafwendbaar ingezet. Die periode heb ik bewust meegemaakt, want ik speelde er tot het honkbal bij De Geuzen werd opgedoekt.
Omdat ik als 15-jarige al mijn debuut in het eerste moest maken, heb ik nog gespeeld met mannen als Jaap Zijp, Wim Overman, Miel Simonis, Rafael Cornett en uiteraard mijn broers Co en Bart.
In de jeugd speelde ik samen met jongens als Martin Overman (broertje van..), Eddie Postma, Lenno van Dekken (later nog topkeeper in het amateurvoetbal geworden; zijn broertje Rodney speelde ook bij ons. Rodney werd later bekend cameraman bij RTVNH en is nog maar recent na een motorongeluk overleden), John Dejevij, Edward Cladder, Bert Brink, Björn Bermon en Rob Loopeker.

Na het ter ziele gaan van De Geuzen is de familie verkast naar AHC Quick, en daar tot op de dag van vandaag aan verbonden. Broer Co is inmiddels al jaren geleden gestopt. Ik softbal er nog samen met broer Bart. Het afgelopen seizoen werden we zelfs kampioen van onze klasse in een wedstrijd tegen....Howard (Howie) Rafaela, die hier ook graag berichten schrijft en ook nog steeds actief is in de sport. Inmiddels ben ik erelid van deze oudste honk- en softbalclub van Europa, die in maart 100 jaar bestaat. Vader Joop - ooit voorzitter van de honkbaltak van De Geuzen - is 83 en nog goed gezond. Tegenwoordig volgt hij nauwgezet de verrichtingen van de volgende generatie: mijn zoon is talentvol honkballer en speelt in de jeugdopleiding van de Amsterdam Pirates.

Zoals gezegd ben ik nog in het bezit van oude foto's - zwart wit en kleur - uit mijn Geuzen-tijd. Als er belangstelling voor is bij de club, hoor ik het wel.

Mijn vader mocht graag scorekaarten bijhouden van de wedstrijden waarin zijn zoons speelden. Zo heb ik hier nog vele scoreblocs liggen uit de tijd dat we actief bij De Geuzen honkbalden. De illustere namen van de oud-spelers die ik in andere berichten op deze site tegen ben gekomen, ken ik zo'n beetje allemaal. Ik ging immers als peutertje aan de hand van mijn vader mee naar de wedstrijden van mijn oudere broers. Harlaar, Smink, Smith, Petrus, Carton...ik ken ze allemaal. Zij mij ongetwijfeld niet meer. Want wie had er nu oog voor dat kleine ventje langs de lijn...:-)

P.A.Scheffer

37 hs. Herinneringen

Ik vergeet nog iets aan namen: naast ons, ik denk op 35hs. Woonde de familie Schipper, ik was bevriend mijn hun zoon Raimond. Pa Schipper had een schoenmakers zaak in de Watergraafsmeer. Aan de andere kant van het portiek, richting plein woonde de familie Dernison, een bollenkweker. De buurman van de sigarenwinkel hoek Transvaalstraat was regelmatig dronken, sloeg zijn vrouw in elkaar en werd vervolgens in de zwarte kever afgevoerd.momde hoek, in de Transvaalstraat woonde halverwege, tegenover Julius Vischjager ( pianopedagoog) Jan Akkerman (ooit beste gitarist ter wereld, lid van Johnny and his Cellar Rockers, The Hunters en Brainbox) en achter ons, in de Paardekraalstraat oefende Thijs van Leer met regelmaat op zijn fluit. Ze kwamwn samen in de band Focus. Ik speelde met Jan' s jongste broer Kokkie. En niet te vergeten, op de hoek van de Laings Nek en de Transvaalkade de Spar kruidenier, die door zijn lengte nauwelijks in zijn doorzakkende winkel paste.

Woon nu al weer sinds 2000 in Z-Frankrijk en wil er echt niet meer dood gaan.

howie

beste jaap

ben weer eens op "geheugenvanoost" beland
is er nog nieuws, komt er een reunie van de honkballers

Howie

guusje

De architect van mijn huis

Hallo
Ik moet op school info over mijn huis vinden. Nu zoek ik naar de architect maar kan niets vinden. Ik woon in de Max planckstraat - Amsterdam Oost. Als je iets weet, mail dan naar tinamaartje@hotmail.com. Het e-mail adres van mijn moeder.

groet
Guusje

guusje

De architect van mijn huis

Hallo
Ik ben een leerling van mijn school en we zoeken over de geschiedenis van ons huis. Ik woon in de maxplanckstraat. Maar ik kan niks over de architect vinden. Als je iets weet mail het dan even.

groetje
Guusje

HOWARD RAFAELA

NOG MEER ONTDEKKINGEN

IK HEB ONTDEKT DAT CO BART GELAUDI NU SOFTBALLEN BIJ QUICK AMSTERDAM.
IK MOET EEN DEZER DAGEN TEGEN ZE SPELEN EN DAN ZAL IK ZE ATTENT MAKEN OP DEZE SITE
ZO ZIE JE MAAR ALS JE ACTIEF BLIJFT IN HET HONK EN SOFTBAL WERELD DAN KOM JE REGELMATIG OUDE BEKENDEN TEGEN

JAAP IK ZOU ZEGGEN ; IK HEB NOG EEN HANDSCHOEN VOOR JE ALS JE BIJ DE METEOOR WIL KOMEN RUIM IK WEL EEN PLAATSJE IN VOOR JE
HOWI

Kees Zijp

C.S.V. DE GEUZEN HONKBAL/SOFTBAL

Mr Refaela

Er waren geen 2 Zijpen bij De Geuzen maar een heel nest. ooms tantes in de kantine en neven en nichten op het soft en voetbalveld.
Maar bij Honkbal waren dat Jaap en zijn broer Atie, dat klopt en bij softbal was dat mijn zus Beppie Zijp. Zelf heb ik nog bij de welpen gehonkbald maar ik vond dat dat kleine balletje wel erg hard op je af kwam zodat ik later voor de wat grotere voetbal gekozen heb, ze neomden mij de 4 wijdkoning omdat ik klein was en altijd bukte als die bal op mij afkwam.
Kijk ook eens op de site van GEUZENMIDDENMEER en dan bij historie daar staan mooi verhalen ook over het honkbal in de jaren 60.
Met vriendelijke en sportieve groeten Kees Zijp.

HOWARD RAFAELA

regelmatig

MR ZIJP; SINDS IK DIT ONTDEKT HEB GA IK REGELMATIG KIJKEN NAAR MENSEN EN NAMEN DIE IK KEND. RUUD HAARLAAR-ELS EN RUUD KLOMP
REMY CARTON
MEJ RIETBERGEN -CO EN BART GELAUDI-REGGI SMIT SR -REGGI SMITH JR-EN ALS IK MIJ GOED HERINNERD WAREN ER 2 ZIJPEN BIJ DE GEUZEN
MAAR GOED IK BLIJF HET VOLGEN EN HOOP DAT ER OOIT EEN REUNIE KOMT

HOWI RAFAELA

howard

jaap

jaap ik hen een email gestuurd naar wim
wim.overman@wxs.nl
anders 0365375694
ik hoop je hiermee van dienst te zijn geweest

mrga van de glind - zijp

Marga van de Glind - Zijp

Ha die Kees, ik kwam een nichtje van Maddie Coenen tegen en die vertelde van deze site. Erg leuk. Leuk om al die verhalen van de oud spelers van de honk en softbal afdeling te lezen Howard en Ruud Harlaar mijn (pleeg) broer zijn allebei mijn coach geweest. Vooral het verhaal van Ruud is leuk. Het was een echt Zijpen clubje. Als kind gingen wij niet op vakantie maar 6 weken lang naar de Geuzen, dan ging mijn vader lijnen trekken met carboleum en de kleedkamers verven en wij hadden de ruimte om te spelen. Brood en drinken mee. Mijn vader was één keer in het buitenland geweest, in Duitsland in de oorlog en die wilde nooit meer op vakantie, was erg hem erg slecht bevallen. Kunnen we niet eens een reunie organiseren.

Groeten Marga van de Glind - Zijp

Kees Zijp

Wim Overman

Howar, zou jij aan hem willen vragen om contact met mij op te nemen(keeszijp@gmail.com) of te kijken op/bij GEUMID.NL, want we zijn op zoek voor de historie van de club om ook de van de honk en softbalafdeling meerder foto's op de site te zetten.
Doe hem ook de hartelijke groeten en hopelijk eens tot ziens bij DE CLUB in de WATERGRAAFSMEER juist ja GEUZENMIDDENMEER.

Met vriendelijke en sportieve groeten Kees Zijp

howi rafaela

foto,s

nee joh ik heb niets uit die periode
misschien win overman
die ontmoet ik regelmatig
bij almere 90
hij en zij vrouw adri hebben wel fotos
want ik ze wel eens gezien