De ontwikkeling van de locomotief, foto Jan Dijk 2019

Sculptuur op de hoek van het Rhijnspoorplein en de Sarphatistraat, ontworpen door architekt Piet Kramer, 1941.Het stelt drie verschillende soorten locomotieven voor die ooit vanuit het Weesperpoortstation vertrokken: een stoomlocomotief, een electrische en diesellocomotief.
Foto Pieter de Lang 2008. Sculptuur op de hoek van het Rhijnspoorplein en de Sarphatistraat, ontworpen door architect Piet Kramer in 1941 ter herinnering aan het in 1939 gesloopte Weesperpoortstation.
Het stelt de ontwikkeling van de locomotief voor: door stoom, elektriciteit en diesel voortgedreven. Foto Pieter de Lang 2008.

De ontwikkeling van de locomotief, foto Jan Dijk 2019 Sculptuur op de hoek van het Rhijnspoorplein en de Sarphatistraat, ontworpen door architekt Piet Kramer, 1941.Het stelt drie verschillende soorten locomotieven voor die ooit vanuit het Weesperpoortstation vertrokken: een stoomlocomotief, een electrische en diesellocomotief.<br />Foto Pieter de Lang 2008. Sculptuur op de hoek van het Rhijnspoorplein en de Sarphatistraat, ontworpen door architect Piet Kramer in 1941 ter herinnering aan het in 1939 gesloopte Weesperpoortstation.<br />Het stelt de ontwikkeling van de locomotief voor: door stoom, elektriciteit en diesel voortgedreven. Foto Pieter de Lang 2008.
Alle rechten voorbehouden