Het Rood-Wit-Blauwe gevoel

Verteller: Celal Yildiz
Auteur: Frits Slicht Frits Slicht
Indische Buurt , Javastraat

Wij leven in Nederland en daarom is het goed om het gewoon samen te doen, dat is veel beter.

Celal Yildiz (rechts) samen met een medewerker druk bezig met het ophangen van de vlaggen. De foto is gemaakt voor de Yildiz market in de Javastraat, op dinsdag 17 juni. Afgebeeld zijn Celal Yildiz en een medewerker. Zij zijn druk met het ophangen van de Turkse en de Nederlandse vlaggen. De foto is gemaakt door de schrijver.

Celal Yildiz (rechts) samen met een medewerker druk bezig met het ophangen van de vlaggen. De foto is gemaakt voor de Yildiz market in de Javastraat, op dinsdag 17 juni. Afgebeeld zijn Celal Yildiz en een medewerker. Zij zijn druk met het ophangen van de Turkse en de Nederlandse vlaggen. De foto is gemaakt door de schrijver. Door: Frits Slicht

Alle rechten voorbehouden

Het is dinsdag 17 juni, kort na de plaatsing van Turkije voor de kwartfinale van het EK-voetbal. Vanaf het moment dat duidelijk was dat Turkije naar de volgende ronde ging had Celal het idee dat hij wat moest doen. Er zijn in de Javastraat al veel winkels met vlaggen en overal zag hij bij de buren vlaggen verschijnen. Hij is al vanaf maandag bezig zijn winkel te versieren met Turkse én Nederlandse vlaggen. Het geeft hem wel een hoop werk maar ook een goed gevoel.

Als ondernemer van Turkse afkomst in Amsterdam vindt hij het niet meer dan logisch om zijn winkel met zowel Turkse als Nederlandse vlaggen te versieren. Hij zegt: "ik vind het belangrijk om beide vlaggen te tonen. Wij leven in Nederland en daarom is het goed om het gewoon samen te doen, dat is veel beter". Het Rood, Wit en Blauw van de Nederlandse vlag wordt zo samen gebracht met het kleuren Rood en Wit van de Turkse vlag.

De reacties van zijn klanten en van de mensen die langslopen zijn positief. Iedereen kijkt naar de beide vlaggen en lacht. Men vindt het een leuk initiatief, het is toch prachtig die combinatie van de beide vlaggen!

Al voor het begin van het EK voorspelde hij de finale Turkije - Nederland. Mocht het zo zijn dat dit ook echt gaat gebeuren dan zal hij niet teleurgesteld zijn als Nederland zou winnen. Belangrijker vindt Celal dat Turkije goed gepresteerd heeft door de finale te halen. Als Turkije verder maar goed speelt dan ben ik al trots en blij en verdienen de spelers een groot applaus.

Alle rechten voorbehouden

3007 keer bekeken

Bekijk meer afbeeldingen

Nederland en Turkije, samen! De fotos is gemaakt voor de Yildiz Market in de Javastraat, op 17 juni.<br />Afgebeeld is Celal Yildiz samen met een 'oranje' buurtbewoner. De foto is gemaakt door de schrijver.

Nederland en Turkije, samen! De fotos is gemaakt voor de Yildiz Market in de Javastraat, op 17 juni.
Afgebeeld is Celal Yildiz samen met een 'oranje' buurtbewoner. De foto is gemaakt door de schrijver. Door: Frits Slicht

Alle rechten voorbehouden
Yildiz Market De foto is gemaakt in de Javastraat, afgebeeld is de winkel van Celal Yildiz. De foto is gemaakt door de schrijver.

Yildiz Market De foto is gemaakt in de Javastraat, afgebeeld is de winkel van Celal Yildiz. De foto is gemaakt door de schrijver. Door: Frits Slicht

Alle rechten voorbehouden
De naaste medewerkers van Celal Yildiz. Op de foto drie van de naaste medewerkers van Celal Yildiz,<br />van links naar rechts:Ismael Ilter, Hüseyin Turhan en Cevit Ecevit. <br />Foto: Frits Slicht (april 2011)

De naaste medewerkers van Celal Yildiz. Op de foto drie van de naaste medewerkers van Celal Yildiz,
van links naar rechts:Ismael Ilter, Hüseyin Turhan en Cevit Ecevit.
Foto: Frits Slicht (april 2011)

Alle rechten voorbehouden
De nieuwe groente afdeling van Yildiz Market. Na een grondige verbouwing in 2010 (tot en met begin 2011), is de compleet verbouwde winkel van Celal Yidiz weer geopend; ruimer, lichter en meer sortering.<br />Foto Frits Slicht.<br />.

De nieuwe groente afdeling van Yildiz Market. Na een grondige verbouwing in 2010 (tot en met begin 2011), is de compleet verbouwde winkel van Celal Yidiz weer geopend; ruimer, lichter en meer sortering.
Foto Frits Slicht.
.

Alle rechten voorbehouden
Yildiz Market is meer dan groente en fruit! Behalve een grote sortering groente en fruit verkoopt men ook allerhande noten, oliën en pasta's.<br />Foto: Frits Slicht.<br />..

Yildiz Market is meer dan groente en fruit! Behalve een grote sortering groente en fruit verkoopt men ook allerhande noten, oliën en pasta's.
Foto: Frits Slicht.
..

Alle rechten voorbehouden
Yasmin Mouali

RE: Yildiz Market in javastraat

Heee.... ik ken die winkel daar ga ik ook altijd naartoe om groente en fruit te halen ik woon ook dichtbij javastraat ik woon bij boniplein.
Tog grappig als je die buurt kent en je daar vaak heen gaat en die winkel ziet op internet hier dus hahaha......