De Transformatie

Verteller: Catelijne Schoots
Auteur: Frits Slicht Frits Slicht
James Wattstraat

Als je de hotelkamer zag, realiseerde je niet dat er acht maanden een student had gewoond.

De laatste studentenspullen! De grote schoonmaak is aan de gang. Verhuizing van afdeling 10D, Casa 400. De foto is gemaakt door Frans Boom in 1976.

De laatste studentenspullen! De grote schoonmaak is aan de gang. Verhuizing van afdeling 10D, Casa 400. De foto is gemaakt door Frans Boom in 1976. Door: Frits Slicht

Alle rechten voorbehouden

Veel, zo niet de meeste, toeristen zullen niet beseft hebben dat Casa meer was dan alleen een hotel. Wie niet vraagt, die niet weet tenslotte. De kamers zagen er ook niet uit als studentenkamer.

De overgang van studentenkamer naar hotelkamers was een heel aparte transformatie. Ik heb wel gezien dat op de laatste dag van de maand mei vele studenten met hun boedelbakken voor de deur stonden om hun spullen in te verhuizen. De volgende ochtend, 1 juni, stonden er soms wel zes bussen voor de deur met toeristen. In die tussentijd moesten nog wel alle kamers worden schoongemaakt. Gelukkig waren veel kamers al eerder opgeleverd. Maar veel kamers moesten toch echt op het laatste moment worden schoongemaakt.

De bedden moesten worden opgemaakt, er moest worden geveegd, meubilair nagekeken enzovoort. Een voordeel was dat er bepaalde regels waren waar de studentbewoners zich aan moesten houden. Zo mocht je niets op de muren plakken, er mocht niet worden geschilderd. Door het jaar heen waren er ook controlemomenten. Eens per jaar was er ook een onderhoudsbeurt voor de douche. Verder werd er gekeken naar de gordijnen en de vloerbedekking. Op zich, als je de hotelkamer zag, realiseerde je niet dat er acht maanden een student had gewoond.

De keukens gingen in de zomermaanden op slot, die werden gebruikt als opslag. De keuken was echt het grootste rommelhok. Om dat als student die hier gewoond en gewerkt heeft te mogen meemaken, dat was echt heel mooi om te zien.

--------------------------------------

De verhalen over Casa 400 op een rijtje:

Casa Croeg en BC-hoek
Het Casa 400 gevoel
Eiland Casa
Bewoner van Casa Academica
Wonen aan de voorkant
De zomer in Casa
Watje, watje, wat doe je daar ?
Gouden jaren
This is a studenthouse
Studentikoze grappen
Marianne in de hotelwereld
Lichtreclame op het dak
Daar spreekt voorzitter Thomas
Dromen van het hotel
Stiekem in de kamers kijken
De tijd van grote conflicten was voorbij
De grote transformatie
Schone matrassen
Soep sin chili con carne
Kakkerlakken

Alle rechten voorbehouden

1088 keer bekeken

rita-schouten

hotel Casa

Ik heb een paar jaar als kamermeisje in de vakantie gewerkt in het hotel.De eerste week van devakantie kwam het nog wel eens voor dat je een studentenkamer moest ombouwen naar hotelkamer, wat ik toen allemaal heb gezien en geroken. Sommige kamers moesten eerst ontsmet worden, dan mocht je de hele dag niet meer in die kamer komen. Sommige douchen moesten ook met speciaal spul gedaan worden, dat mocht echt niet in je ogen komen zo agressief was dat. Maar wel een leuke tijd daar gehad, deed het altijd met een vriendin. Door de lange gangen racen met de karren. Het was wel hard werken, maar gezelly. En nu lees ik dat er een nieuwe gebouwd word.Omdat het doorgaanshotel was moest je elke dag de beddenverschonen, zwaar. Hele bussen met japanners voor de deur en wij maar uit het raam hangen(wat niet mocht). Hoop dat het nieuwe net zo leuk word en zijn eigen stijl houd als het oude,
groetjes rita schouten