Tandartsstoelen bij Borduur Boutique

De verkoop. Drie dagen en slapeloze nachten verder zitten wij en de twee tandartsen bij de notaris en zetten we plechtig onze handtekeningen.

We zullen moeten wennen en uitverkoop houden want de winkel is verkocht

Pretoriusstraat 37 de tandartsen werken er nu 23 jaar

Pretoriusstraat 37 de tandartsen werken er nu 23 jaar

Alle rechten voorbehouden

Winter 1987-1988 zijn we verdrietig. Moeder is in november gestorven.
We zijn druk geweest met regelen en de winkel is open gebleven. Maart 1988 ga ik voor controle naar tandarts Noyer. Sinds kort zit hij in de Bijlmermeer want het ziekenfonds heeft de groepspraktijk in het Stamgebouw hoek Polderweg opgeheven. Alle tandartsen hebben een andere ruimte gevonden. Maar tandarts Hiemcke vriend van Noyer nog niet, vertelt hij als ik languit in de controlestoel lig. Hij vraagt hoe het Franco gaat. Mijn man Franco heeft mij niet weggebracht want hij is druk met de winkeletalages. Dan komt Noyer terug op het vorige onderwerp over zoekende tandartsen want ook tandarts Tandjung zoekt nog plek. Hij zegt plotseling: ā€œWil je je winkel verkopen?ā€ Mijn mond zou open gevallen zijn van verbazing ware het niet dat ik al met geopende mond daar lig. Zoals altijd ben ik zenuwachtig in die stoel en knik gelaten van ja. Hij herhaalt de vraag. Ik ben helemaal niet van plan om mijn winkel te verkopen, maar laat het zo. Hij stelt voor: ā€œIk bel ze en dan hoor je er van.ā€ Thuis vertel ik met ongeloof in mijn stem het voorval aan Franco. En ga vervolgens op deze vrije maandagmiddag naar de Dappermarkt en Franco maakt de etalages af en gaat de stoep vegen. Er komt een mijnheer op hem af, die wijzend op de winkel, zegt: ā€œIk wil uw winkel kopen, uw hele winkel.ā€ Nu valt de mond van Franco open. Vragen schieten door zijn hersens: Is het waar, wie is die man, wat gek. Maar in de avonduren overleggen we samen en tenslotte maken we een afspraak. Drie dagen en slapeloze nachten verder zitten wij en de twee tandartsen bij de notaris en zetten we plechtig onze handtekeningen. We zullen moeten wennen en uitverkoop houden want de winkel is verkocht. Twee maanden daarna worden de tandartsstoelen geĆÆnstalleerd in de ex-Borduur Boutique.
-----------------
Voor nog een verhaal over Pretoriusstraat 37 ga naar:

Winkelhuis Pretoriusstraat 37.

Voor een overzicht van de verhalen over Pretoriusstraat 37Ā ga in de bovenbalk naar de rubriek 'winkels van 1900 t/m heden' en kijk onder Pretoriusstraat 37 voor deĀ complete lijst.

Alle rechten voorbehouden

897 keer bekeken

Bekijk meer afbeeldingen

De ingang van de ex-groepspraktijk. als ik hier naar binnen ging was ik  zenuwachtig

De ingang van de ex-groepspraktijk. als ik hier naar binnen ging was ik zenuwachtig

Alle rechten voorbehouden
De Stamflat aan de Polderweg. op de eerste verdieping was tot einde 1987 een groepspraktijk tandartsen

De Stamflat aan de Polderweg. op de eerste verdieping was tot einde 1987 een groepspraktijk tandartsen

Alle rechten voorbehouden

Geen reacties

Voeg je reactie toe