Redactie

Auteur: Redactie
5 Fans

Het Geheugen van Oost is een stichting met als doel het in stand houden en uitbreiden van de website 'Geheugen van Oost' waar mensen van allerlei leeftijden en achtergronden hun verhalen over Amsterdam Oost vertellen, en het op buurtniveau verbinden van mensen en het stimuleren van contacten tussen buurtbewoners (ook ex- en nieuwe). De website wordt beheerd door een redactie van vrijwilligers, met ondersteuning van het Amsterdam Museum.

Het bestuur van de stichting Geheugen van Oost bestaat uit:
- Antoinette Tanja (voorzitter)

Antoinette Tanja, even voorstellen

Eind 2020 heb ik het voorzitterschap van Maud Vink overgenomen. Ik ken het Geheugen van Oost uit de begin periode in 2003. Ik was portefeuillehouder voor het sociaal domein in het stadsdeel Oost en de activiteiten van “het geheugen” spraken me zeer aan: deel samen je geschiedenis of je gebeurtenis; bekend maakt bemind? Het op deze manier werken aan betere sociale contacten is een mooi neveneffect. En je hoopt dan dat mensen elkaar makkelijker en beter weten te vinden. Het zou nuttig zijn dit eens te onderzoeken. Ik ken Oost goed, was 3 maanden oud toen ik in de Borneostraat kwam te wonen en woon momenteel in de Watergraafsmeer, eigenlijk ben ik nooit weggeweest en terecht. Een heerlijke plek om te wonen. Je hoeft eigenlijk niet op vakantie want veel verschillende culturen brengen zo hun eigen gewoontes en activiteiten mee. Daar kan ik van genieten. Als voorzitter wil ik mij eerst goed inwerken en te kijken hoe we ook verhalen kunnen verzamelen uit de nieuwere buurten zoals Ijburg en de Oostelijke eilanden. En als het weer kan activiteiten te organiseren. Rest mij Maud te bedanken voor haar werk als voorzitter, gelukkig blijft zij aan als bestuurslid.

- Mike de Kreek (penningmeester)
- Marella Karpe (secretaris)

De redactie van de website bestaat uit:
- Dineke Rizzoli (sinds 2003)
- Marella Karpe (sinds 2006)
- Maud Vink (sinds 2012)
- Foekje Detmar (sinds 2018)
- Antoinette Tanja (sinds 2019)
- Peter Habibuw (sinds 2019)

De redactievergaderingen vinden ongeveer zeswekelijks plaats. De redactie is te bereiken via het volgende e-mailadres: geheugenvanoost [at] amsterdammuseum.nl

Ondersteuning vanuit het Amsterdam Museum:
- Vanessa Vroon
- Judith van Gent

Jaarverslagen
U kunt het jaarverslag hier lezen:

GvO Jaarverslag 2023

GvO Jaarverslag 2022

GvO Jaarverslag 2021

GvO Jaarverslag 2020

 

 

Alle rechten voorbehouden

9892 keer bekeken

Geen reacties

Voeg je reactie toe