Heerlijke gedachten (13)

Een verhalenwandeling door het Amsteldorp en de Wetbuurt.

Verteller: Joop Jansen
Auteur: Joop Jansen
Amsteldorp/Wetbuurt

We merkten dat de meeste wandelaars in dit gedeelte van het dorp hun jeugd hadden doorgebracht.

 .<br />Klik rechts bovenaan op de foto en de foto wordt vergroot weergegeven.<br /><br />Foto: John Haen

.
Klik rechts bovenaan op de foto en de foto wordt vergroot weergegeven.

Foto: John Haen

Alle rechten voorbehouden

Ja mensen, ik hoop dat iedereen weer gezond thuisgekomen is en dat u, dus wij allemaal, genoten hebben van de door Jo uitgestippelde wandeling door de Wetbuurt en het Amsteldorp.

Jo had ons verzocht te verzamelen bij het viaduct Kruislaan en onze auto daar in de buurt te parkeren i.v.m de marathon, die die datum gelopen werd. De Hugo de Vrieslaan, de toegang tot de Wetbuurt was afgezet, en we konden alleen via het tunneltje bij de Kruislaan de buurt bereiken.
Iedereen was op tijd en we begonnen aan de wandeling.

Het weer was niet denderend, af en toe een spatje regen, maar met de groep, ik schat zo’n dertig mensen, liepen wij gezellig achter Jo aan, die een geel jasje had aangetrokken.
Wij liepen langs het bejaardenhuis naar het Amsteldorp en merkten wel, dat de meesten in dit gedeelte van het dorp hun jeugd hadden doorgebracht.
Bij het stilstaan en de uitleg van Jo, die deze wandeling weer tot in de puntjes had verzorgd, miste zij opeens veel mensen. Onze groep moest blijven staan en zij liep hard hollend de anderen te zoeken.

Deze achterblijvers hadden hun ouderlijk huis gevonden en er moesten natuurlijk
foto’s gemaakt worden.

Afijn, de groep is weer bij elkaar en het fluitje, dat Jo altijd bij zich heeft, heeft zij menigmaal moeten gebruiken, daar het soms een hele lange sliert van mensen was.

We bekeken het Amsteldorp. Ikzelf, als oude Wetbuurter, heb dit gedeelte alleen als ‘het zand ‘ gekend en toen stonden wij bij cafè ‘de Omval’.
Hier vertelde Jo ook weer het een en ander en gingen wij via de Fahrenheitsingel, Torricellistaat, Fahrenheitstraat, waar wij net de kapper met zijn vrouw zagen en daar even een praatje mee moesten maken, naar de Von Guerickestraat en Reaumurstraat. Zo kwamen wij babbelend bij de Weesperzijde en werd er verteld wie daar ooit woonden en wat er afgebroken was.
Bij de voetbalvereniging TABA zijn wij na deze geslaagde wandeling koffie gaan drinken met als opwarming, bitterballen. Die warmden onze monden behoorlijk op.
Na afscheid van elkaar genomen te hebben ging iedereen weer naar zijn eigen stekkie.

Alle rechten voorbehouden

1562 keer bekeken

Bekijk meer afbeeldingen

 Klik rechts bovenaan op de collage en de foto's worden vergroot weergegeven.<br />Foto's John Haen

Klik rechts bovenaan op de collage en de foto's worden vergroot weergegeven.
Foto's John Haen

Alle rechten voorbehouden

5 reacties

Voeg je reactie toe
C

Re: wandeling

rene:
Vandaag een heerlijke wandeling door het Centrum,koffie gedronken in cafe De Zon (nieuwmarkt).
Nog gekeken of Lola er zat,niet dus.Staalstraat door en even rondneuzen op het Waterlooplein.
Waar valt mijn oog op ja hoor,ARENDSOOG extra.Meteen flitst er van alles door je hoofd.
Koop ik het boek? Ach wat kan me gebeuren voor 1Euro.Al met al een heerlijke wandeling.
Kerkgangers wel voor het zingen de kerk uit hoor.

Hee Rene, die Arendsoogboeken, daar was ik vroeger gek op. Ik leende ze allemaal bij Ooievaar
Gr
Constance

rene

wandeling

Vandaag een heerlijke wandeling door het Centrum,koffie gedronken in cafe De Zon (nieuwmarkt).
Nog gekeken of Lola er zat,niet dus.Staalstraat door en even rondneuzen op het Waterlooplein.
Waar valt mijn oog op ja hoor,ARENDSOOG extra.Meteen flitst er van alles door je hoofd.
Koop ik het boek? Ach wat kan me gebeuren voor 1Euro.Al met al een heerlijke wandeling.
Kerkgangers wel voor het zingen de kerk uit hoor.

RIA

Re: Re: Memories

joop jansen 32:
Jo Haen:Het is alweer bijna twee weken geleden dat we een wandeling maakte door mijn oude buurtje (de Wetbuurt) .Dromend en terugkijkend aan mijn jeugd ,aan de vriendjes en vriendinnetjes ook van mijn schooltijd , en als ik naar mijn schoolfoto kijk ,weet ik dat er verschillende niet meer in leven zijn ,triest en zo jong .Al pratend door de buurt gelopen en leuke herinneringen opgehaald elke straat had wel zijn eigen verhaal .De huizen zo bijzonder allemaal verschillend dan zie je weer de families die er gewoond hebben . Gedachtes die er een aantal jaar geleden niet waren ,waarschijnljk te druk met het leven wat je leiden andere dingen en interesses en stond je er niet bij stil .Maar nu in de herfst van je leven komen al die herinneringen weer terug aan een gelukkige zorgeloze jeugd en de warmte van de sterke familieband .Met dank aan Jo Haen die deze wandelingen en verhalen elke keer weer tot een succes maakt .Ria Evertse-Staartjes
Beste Ria,
Niet zo somber met de herfst van je leven,vier jongens die je groot gebracht heeft en die nog mama roepen,komop meid,je bent in mijn ogen nog een snotneus.
groetjes Joop

Hallo Joop .Ik ben niet somber hoor maar je weet zelf hoe ouder je wordt hoe meer het verleden je parten gaat spelen ,een verleden waar ik met veel genoegen op terug kan kijken .
En inderdaad de jeugd heeft de toekomst en dat zie ik weer terug in mijn kinderen en kleinkinderen waar ik optimaal van geniet zeker van de de derde generatie .
De hartelijke groeten van mij en gauw tot ziens .

joop jansen 32

Re: Memories

Jo Haen:
Het is alweer bijna twee weken geleden dat we een wandeling maakte door mijn oude buurtje (de Wetbuurt) .Dromend en terugkijkend aan mijn jeugd ,aan de vriendjes en vriendinnetjes ook van mijn schooltijd , en als ik naar mijn schoolfoto kijk ,weet ik dat er verschillende niet meer in leven zijn ,triest en zo jong .Al pratend door de buurt gelopen en leuke herinneringen opgehaald elke straat had wel zijn eigen verhaal .De huizen zo bijzonder allemaal verschillend dan zie je weer de families die er gewoond hebben . Gedachtes die er een aantal jaar geleden niet waren ,waarschijnljk te druk met het leven wat je leiden andere dingen en interesses en stond je er niet bij stil .Maar nu in de herfst van je leven komen al die herinneringen weer terug aan een gelukkige zorgeloze jeugd en de warmte van de sterke familieband .Met dank aan Jo Haen die deze wandelingen en verhalen elke keer weer tot een succes maakt .Ria Evertse-Staartjes

Beste Ria,
Niet zo somber met de herfst van je leven,vier jongens die je groot gebracht heeft en die nog mama roepen,komop meid,je bent in mijn ogen nog een snotneus.
groetjes Joop

Jo Haen - van Langen

Memories

Het is alweer bijna twee weken geleden dat we een wandeling maakte door mijn oude buurtje (de Wetbuurt) .Dromend en terugkijkend aan mijn jeugd ,aan de vriendjes en vriendinnetjes ook van mijn schooltijd , en als ik naar mijn schoolfoto kijk ,weet ik dat er verschillende niet meer in leven zijn ,triest en zo jong .
Al pratend door de buurt gelopen en leuke herinneringen opgehaald elke straat had wel zijn eigen verhaal .De huizen zo bijzonder allemaal verschillend dan zie je weer de families die er gewoond hebben . Gedachtes die er een aantal jaar geleden niet waren ,waarschijnljk te druk met het leven wat je leiden andere dingen en interesses en stond je er niet bij stil .Maar nu in de herfst van je leven komen al die herinneringen weer terug aan een gelukkige zorgeloze jeugd en de warmte van de sterke familieband .
Met dank aan Jo Haen die deze wandelingen en verhalen elke keer weer tot een succes maakt .
Ria Evertse-Staartjes

 Foto: John Haen

Foto: John Haen

Alle rechten voorbehouden