Meld je aan

Paul Welling

Mijn geboorteakte vermeldt, dat ik op 20 augustus 1948 in Oudenrijn (tegenwoordig Utrecht) geboren ben. Toen ik in de eerste klas van de lagere school zat, verhuisden we naar de Bredeweg 32 boven in Amsterdam, omdat mijn vader toen als journalist werkte bij dagblad De Tijd. We waren met z’n zessen thuis, vier jongens en twee meisjes. We gingen op school op de Linnaeushof, de jongens op de St. Lidwinaschool en de meisjes op de Clara Feyschool bij de nonnen.
Ik heb een fantastisch jeugd gehad in de Watergraafsmeer, totdat mijn moeder in 1964 plotseling overleed. Ik had toen al verkering met Stans van Straaten, een buurmeisje van twee huizen verderop. Zij was een wel heel aardig vriendinnetje van mijn zus. Stans en ik zijn in 1971 getrouwd, vrij kort na het afronden van onze studies. We gingen in Harderwijk wonen, waar ik werk gevonden had op het laboratorium van een conservenfabriek. Stans reisde dagelijks op en neer naar Amsterdam om daar op verschillende scholen handwerkles te geven.
Via Aalsmeer kwamen we met onze beide kinderen uiteindelijk in Kudelstaart terecht. Stans overleed in 1994 aan borstkanker. Vijf jaar later hertrouwde ik en ging in Tiel wonen. Daar zat voor mij wel het nadeel aan, dat ik dagelijks op en neer moest reizen naar Den Haag, waar ik als communicatieadviseur werkte bij het Ministerie van Landbouw. Bij de zoveelste reorganisatie in 2005 kon ik met de pre-vut. Die kans heb ik met beide handen aangegrepen.
Mijn grote hobby zijn de genealogie, stamboomonderzoek, en de daarvan afgeleide geschiedenis. Ik ben daar bijna dagelijks mee bezig. Deze hobby heeft geleid tot de publicaties van vele artikelen en van twee boeken, een over de geschiedenis van Kasteel Ophemert en zijn bewoners (uitgeverij de Vorl) en een over Werner von Haeften, die in 1944 als adjudant van von Stauffenberg nauw betrokken was bij de aanslag op Hitler (uitgeverij Boekscout.nl).

Geschreven of verteld door Paul Welling (24)

  • Bekeken: 6292x
  • Reacties: 32x
  • Gevolgd: 3x