Zorgen dat Oost fijn blijft

Verteller: Martin Verbeet
Oosterparkbuurt, Transvaalbuurt

Hij kwam als student in Oost wonen en maakt zich zo ongerust over de buurt dat hij de politiek inging.

 Martin Verbeet (jaren zeventig)

Martin Verbeet (jaren zeventig)

Alle rechten voorbehouden

Martin Verbeet is de politiek ingegaan door ongerustheid over hoe de PVDA, zijn partij, met ambtelijkheid omging. Nu is hij stadsdeelvoorzitter. Hij vindt het boeiend om met mensen in dialoog te gaan en is altijd weer verbaasd over wat de mensen over hem uitstorten. Zijn taak als stadsdeelvoorzitter is in feite om een spreekbuis te zijn tussen de mensen op straat en de mensen op het Stadsdeelkantoor. Wat daar tijdens een vergadering wordt besproken of beslist moet hij weer doorgeven aan de raad.
Zelf is Martin geboren in West. Hij kwam in 1970 als student biologie wonen de Transvaalstraat. Daar ging hij samen met andere trapbewoners een oude buurvrouw nog weleens een pannetje eten of soep brengen. Hij heeft de verandering van de Transvaalstraat meegemaakt. Toen hij daar woonde was er nog een garage en de fietsenmakerij van Kees Cortie. Deze moesten beide plaatsmaken voor renovatie. Later is daar de bevoorradingsplaats voor de huidige DEKAmarkt voor in de plaats gekomen. Er is veel veranderd in de Transvaalbuurt. Zo wonen er veel meer allochtone mensen en is de wijk nu veel kleurrijker.
Inmiddels woont Martin in de Oosterparkstraat. Hij houdt van zijn Oost en hoopt er ook nog veel voor te kunnen doen om het een fijne buurt te houden.

Alle rechten voorbehouden

6404 keer bekeken

2 reacties

Voeg je reactie toe
Wiebe

Non valeur

Wat een onbeschijfelijke non-valeur en subsidiespons. Het toont maar weer aan. Pluche, overheidsgeld, "gedrevenheid", vooral binnenskamers. Ben benieuwd of deze reactie blijft staan?

Visitor

Koole Cor

Mijn vriend in Nieuw-Zeeland wil meer over z'n moeder weten. Zij is met zijn vader in de Bonifatiuskerk getrouwd. Graag meer hierover. E-mail: corkoole@tiscali.nl