Perron Oost en verhalen

Mike de Kreek vertelt over het kleine verhaal binnen het grote verhaal

Op vrijdag 5 september neemt Mike de Kreek - vrijwilliger van het Geheugen van Oost - je mee op zijn zoektocht naar de verbindingen tussen de verhalen van buurtbewoners en de grote verhalen over Oost/Amsterdam. Daarvoor vertrekt hij vanuit een ervaring tijdens een van zijn zwemrondjes op de kop van Sporenburg.

Museum Perron Oost Foto van Perron Oost, afkomstig van de website Geheugen van Oost

Museum Perron Oost Foto van Perron Oost, afkomstig van de website Geheugen van Oost

Alle rechten voorbehouden

In en rond het kleinste museum ter wereld, Museum Perron Oost, vindt op 5, 6 en 7 september 2014 de tweede editie van Festival Perron Oost plaats. Een weekend vol verrassende voorstellingen: van poëzie tot hiphopshow en van wandeling tot huiskamertheater. Het prachtige en veelzijdige Oostelijk Havengebied biedt de inspiratie en staat tijdens deze dagen in de spotlight.

Je vindt Museum Perron Oost in het opzichtershuisje op het monumentale perron aan de Cruquiusweg 11, 1019 AT Amsterdam. Beeldhouwer en ontwerper Joep van Lieshout richtte dit monument twintig jaar geleden met authentieke materialen op. Sinds 2013 organiseert Museum Perron Oost er uiteenlopende tentoonstellingen en evenementen met de rijke geschiedenis van de buurt als zwaartepunt.

De lezing van Mike is op vrijdag 5 september om 7.30 uur, toegang 2,50 euro. Er zijn nog veel meer dingen te doen en te zien tijdens het festival, onder andere een tentoonstelling over K.N.S.M.vaarders, krakers en woonpioniers.

Alle rechten voorbehouden

350 keer bekeken

Geen reacties

Voeg je reactie toe